понеділок, 7 листопада 2016 р.

День іменинника

День іменинника
Я, мабуть, не помилюся, коли скажу, що немає кращого свята для людини як Новий рік і День народження. Ці свята і якось схожі між собою, адже кожен раз ми дорослішаємо на рік, розумнішаємо і, образно говорячи, починаємо нове життя. До Нового року залишилося ще близько трьох місяців, а от День народження ми з вами сьогодні спробуємо відсвяткувати. І, як говорив головний герой відомого мультфільму ослик Іа, хай у нас буде справжній День народження: з гостями, з подарунками, веселощами і тортом. Сьогодні ми зібралися тут, щоб привітати наших однокласників, які народилися влітку та восени.
Що таке День народження?
Я відповім без сумніву:
День подарунків, пирогів,
День посмішок і квітів!
І в нас для вас в День народження
Є невеликий сюрприз!
(Усі учні разом, звертаючись до іменинників):
Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday, dear classmates,
Happy birthday to you!
May your birthday be bright,
May your birthday be bright,
From the morning till night!


Отже, ми вітаємо наших іменинників і даруємо їм невеличкі подаруночки, які ми для них приготували. (Привітання іменинників, кожен однокласник вітає і чогось бажає, вручають подарунки).
А зараз ми проведемо невеликий бліц-конкурс між іменинниками. Ви повинні швидко давати відповіді на мої запитання.
-         У якого героя дитячого мультфільму ніколи не було Дня народження? (Чебурашка).
-         Кому на День народження подарували частину власного тіла? (Ослику Іа).
-         Яка частина мови захована в слові «іменинник»? (Іменник).
-         Яка людина чекає свого Дня народження цілих 4 роки? (29 лютого).
-         Кому хотілося мати в подарунок на День народження 500 порцій ескімо? (Крокодилу Гені).
-         Скільки літер у слові «іменини»?
-         Назвіть пісні, які ви знаєте про День народження.
А тепер наші іменинники мають виконати таке завдання: ви повинні відгадати елементи пантоміми, хтось  з учнів вам покаже, наприклад, різні походки, і ви повинні сказати, хто так ходить. (Загадуються походки балерини, манекенниці, дуже старої людини, солдата). Тепер відгадайте, яку роботу робить ця людина: (скрипаль, боксер, маляр, водій). Як ви думаєте, діти, хто з наших іменинників давав сьогодні найшвидші та найправильніші відповіді? (Визначають переможця).
Зараз ми проведемо конкурс для іменинників, але в ньому беруть участь учні, які не є іменинниками. Цей конкурс називається «Ромашка». Ви по одному виходите до мене, відриваєте одну пелюстку ромашки і виконуєте те завдання, яке написане на зворотній стороні пелюстки.
А тепер ми проведемо веселі конкурси, в яких можуть приймати участь всі бажаючі.

1. Гра на кращого офіціанта. Запрошуються дві команди (рівна кількість учасників). Завдання: якнайшвидше пронести повітряну кульку на підносі до стільця і назад (оббігти стілець), передати його наступному члену своєї команди.  Перемагає команда, яка перша справиться з завданням.
2. Гра «Передай банан». Дві команди. Перший учасник кожної команди зжимає в себе між ногами банан, його задача – передати банан без допомоги рук другому учаснику і так далі до останнього гравця. Виграє команда, яка швидше справилась із завданням.
3. Гра «Поросятка». По 2 учасника від кожної команди. В цьому конкурсі ви маєте зїсти шматочки торту з допомогою зубочисток, хто швидше.
4. Гра «Випивалки». По одному учаснику від кожної команди. Хто швидше випє лимонад через трубочку.
5. Конкурс «Кухарі». За деякий час треба скласти святкове меню, назви страв у якому починаються на літеру «К».  Потім по одному учаснику від команди по черзі оголошують свій список. Перемагає той, хто останнім назве слово.
6. Конкурс «Артистичний».
Команди інсценують казку «Курочка Ряба», якщо вона:
   1)комедія;
   2)мелодрама;
   3)фільм жахів;
7. Потрібно дві пари. Одному з пари завязують очі, іншого обвішують прищепками. По команді починають знімати прищепки, хто швидше зніме, перемагає.
8. Конкурс «Близнята». По дві особи від команди. Обхопивши один одного за талію, вільними руками потрібно спочатку розвязати і дістати шнурівки з черевиків, а потім по команді зашнурувати його і завязати бантик.
9. Гра «Футболісти». По 2 учасники від команди. Праву ногу одного гравця привязують до лівої ноги іншого. Пара, яка швидше забє гол у «ворота» повітряною кулькою, перемагає у грі.
10. Гра «Замри». Всі гравці стають у коло. Ведучий підкидає вгору повітряну кульку. Поки кулька летить в повітрі, можна рухатися, говорити і сміятися, лише кулька торкнулась підлоги, всі повинні замерти, не ворушитись і не рухатись. Хто ворухнувся чи посміхнувся, вибуває з гри.

Отже, дорогі діти, що потрібно для справжнього свята? Гості, подарунки, веселощі, святковий торт. Гості в нас є, подарунки теж були, і веселощі також. Залишився святковий торт. Отже, запрошуємо всіх до святкового столу.

Спасибі всім за цікавий вечір, за святковий іменинний торт. На цьому наше свято закінчується. До нових зустрічей. (Звучить пісня «Пусть бегут неуклюже…»)  




Немає коментарів:

Дописати коментар